BRUGES BRONCOS  AMERICAN FOOTBALL TEAMS

FLAG FOOTBALL

Vanaf 8 jaar kunnen zowel jongens als meisjes bij ons aan de slag. Flag football is de contactloze variant van american football. Deze spelvorm heeft zo goed als geen contact en is uitermate geschikt voor kinderen. De intentie van deze groep is om jonge kinderen de sport te leren en tevens ook hun groei en ontwikkeling mee verder stimuleren.

CADETS U-16

Vanaf 13 jaar kunnen jonge spelers de overstap maken naar american football met contact. Het cadet team kan bestaan uit jongens en meisjes en legt de focus op het aanleren van de basistechnieken van football.

Tackling en blocking zullen de eerste grote verschillen zijn ten opzichte van flag football. Dit is dan natuurlijk de eerste stap naar volwaardig American football.


U-19 JUNIORS

Junioren zitten in de leeftijdscategorie 15-19jaar. In dit team maken we de brug naar de Senioren. We hanteren gelijke spelregels maar spelen met een opstelling van 9 vs 9.

Buiten een " offense " en een " defense "

zijn er net zoals bij de Seniors 

" SPECIAL TEAMS "  waardoor het aantal 

spelers binnen de ploeg aanzienlijk groter wordt.

SENIORS

Dit is de volwassen versie van American football. Hier wordt er 11v11 gespeeld. Dit kan vanaf 18 jaar. Deze ploeg is waar de jeugd zich kan naar toe werken en voorbereiden.